RSS

Studie- og ungdomsboliger

Hvert år ved studiestart opstår samme problem: Mangel på ungdomsboliger. Problemet bør løses, og en af løsningerne ligger lige for. Rigtig mange etage-ejendomme har store og rummelige tørrelofter. Hvorfor ikke indrette disse til ungdomsboliger? De ligger ofte centralt og tæt på studiestederne. De er billige at indrette, da husene er opført i forvejen, og der blot er tale om ændret anvendelse af allerede eksisterende bygninger. Der skal nyindrettes og indlægges installationer, men det er hurtigt og billigt i forhold til at anlægge helt nye studieboliger, som ofte kommer til at ligge et stykke fra centrum og i nye byudviklingsområder.
Desværre er der en række formelle krav til indretning af en ekstra etage i eksisterende ejendomme, bl.a. krav om elevator – hvorfor? De fleste studerende kan vel sagtens tage trappen til femte sal?
Det er blot et spørgsmål om at komme i gang, og de ekstra lejeindtægter kan oven i købet bruges til at nedbringe huslejen, for dem, der bor i ejendommen i forvejen.

i Nyt Skrevet 27 jul 2014 af Jakob Næsager  

Læs mere om...