RSS

Læg ikke Amagerbrogade øde

Amagerbrogade risikerer at dø butiksdøden. Et flertal på Rådhuset har besluttet at bygge Amagerbrogade om. De vil begrænse biltrafikken og udvide cykelstierne. Amagerbrogade skal indgå i nettet af cykelsuperstier, og det betyder, at cykelstierne skal udvides til minimum 3 meter i hver side. Det betyder, at der kun bliver en vejbane i hver retning, og det bliver en busbane, hvori busserne også skal holde, når de stander ved stoppestederne. Det betyder, at al trafik går i stå, når bussen holder ved stoppestedet, for så skal al anden trafik vente. Amagerbrogade ender som en kopi af Nørrebrogade.

Hvis antallet af kunder på Amagerbrogade falder, så risikerer vi, at endnu flere butikker må lukke for sidste gang. Amagerbrogade vil bukke under for butiksdøden.

Amagerbrogade er også vital for redningskøretøjer. Der ligger både politistation, hospital og brandstation op ad Amagerbrogade. Hvis gaden ender som en busgade, så bliver det svært for redningskøretøjerne at overhale og komme hurtigt frem.

Desværre står et bredt flertal bag ødelæggelsen af Amagerbrogade: Socialdemokraterne, SF. Enhedslisten, De Radikale og desværre også Liberal Alliance.

i Nyt Skrevet 18 okt 2012 af Jakob Næsager  

Læs mere om...