RSS

Digital post fra det offentlige er et angreb på de ældste københavnere

Kommunen må sikre at alle kan komme i kontakt med dem også i 2014

Ældre og andre der har valgt ikke at have computer skal ikke tvinges til at bruge digital post

Når Københavns Kommune i 2014 går over til kun at kommunikere med københavnere via digital post, er det et angreb på ældre københavnere. Mange ældre føler sig ikke trygge ved at bruge en computer, og flere af dem har hverken NEM-ID eller E-boks.

Når alt fra næste år bliver digitaliseret, lukker vi dem ude, som enten ikke har adgang til internettet, eller ikke føler sig trygge ved det. Det gælder især mange ældre, men også hjemløse, mentalt syge eller folk, der har valgt ikke at ville have en computer.

Men hvordan skal man få sin post fra kommunen, hvis man hverken har computer eller NEM-ID? Jeg har et ældre familiemedlem på 91 år. Da jeg skulle bestille NEM-ID til hende, skulle hun møde op på Borgerservice med enten pas eller kørekort. Kørekort har hun aldrig haft, og passet udløb for 25 år siden. Desuden er hun så skrøbelig, at hun aldrig ville kunne møde op hos Borgerservice. Der er mange andre i hendes situation, og det er kommunerne nødt til at tage seriøst.

Københavns kommune skal ikke tvinge nogen til at bruge NEM-ID eller til at købe en computer, så de kan kommunikere med kommunen. Derfor vil jeg tage sagen op på rådhuset sammen med resten af den konservative gruppe. Vi vil kræve, at overborgmesteren og sundhedsborgmester Ninna Thomsen sikrer, at ældre, syge og andre, der ikke kan bruge en computer stadig har en mulighed for at komme i kontakt med kommunen fra 2014.

i Artikler Skrevet 15 nov 2013 af Jakob Næsager  

Læs mere om...