RSS

Bompenge er en ekstra skat

Socialdemokraterne og folkesocialisterne (SF) vil indføre en betalingsring rundt om København. Der skal betales bompenge for at køre ind i København.

Det er en rigtig dårlig idé at indføre bompenge. Uanset hvad man kalder det, så er og bliver bompenge en ny og ekstra skat på at færdes i København. Visse dele af København skæres midt over af betalingsringen – bl.a. Amager, hvor betalingsringen kommer ti, at ligge på Englandsvej og Øresundsvej. Det kommer til at koste en bod at krydse disse veje.

Bompenge er skadelige for København, for de vil betyde, at mange arbejdsplads og investeringer vil flytte ud udenfor København. Der er ikke mange, der vil placere nye arbejdspladser i København, når kunder, gæster og medarbejdere skal pålægges en ekstra udgift i form af bompenge. Det er ærgerligt, for vi har hårdt nrug for ekstra arbejdspladser.

Bompenge er en ren københavner-skat, for bompengene skal give et overskud på 2 mia. kr. til statsfassen for atS og SFs økonomisk plan kan hænge sammen. Ellers bliver hullet i statskassen endnu større. Men det er kun folk, der færdes i København, der skal bidrage med denne ekstra skat. Folk, der skal besøge Aarhus, Aalborg og Odense, skal ikke betale denne ekstra skat til statskassen for at færdes i deres byer.

Det kan komme til at koste en familie mellem 10.000 og 15.000 kr. om året, hvis man er nødt til at bruge bil til og fra arbejde. S og SF har vist glemt, at nogen er nødt til at bruge bil for at få familie- og arbejdsliv til at hænge sammen.

Det konservative alternativ til at løse trængslen i København er, at lægge trafikken ned under jorden. Vi bør udbygge Metroen og lave en havnetunnel, så vi kan flytte trafikken fra gadeplan uden om byen og helst under jorden. ATP har oven i købet tilbudt at være med til at finansiere en havnetunnel.

Læs mere om bompenge på Berlingske: http://www.b.dk/politiko/her-er-s-sfs-betalingsring

i Nyt Skrevet 20 aug 2011 af Jakob Næsager  

Læs mere om...