RSS

2010 – højdepunkter og mærkesager på Rådhuset

Nu hvor året går på held, er der god anledning til at gøre status og fortælle lidt om livet på Københavns Rådhus. Mine nyhedsbreve har haft en stille periode her i efteråret, og det skyldes, at der er arbejdet ihærdigt på en ny hjemmeside, der er gået i luften for nogle uger siden: www.cjakob.dk

Parkering
Som trafikordfører på Rådhuset har en stor del af min tid gået med at sikre, at der fortsat er mulighed for at parkere i København:
http://www.berlingske.dk/danmark/koebenhavnske-p-pladser-er-i-underskud

http://www.berlingske.dk/koebenhavn/flere-p-licenser-end-p-pladser

Bilfri by og bompenge
De røde partier arbejder for at få indført bompenge i København, og nogle af dem ønsker også en bilfri by. Sneen har til dels lukket en del veje, men på Rådhuset er det også en kamp at sikre, at trafikken fortsat glider i byens gader. Flere gader er blevet lukket: Nørrebrogade, Haraldsgade og snart også Nørre Voldgade forbi Nørreport station:
http://www.berlingske.dk/koebenhavn/biler-skal-koere-uden-om-noerreport
Til september skal H.C. Andersens Boulevard lukkes på grund af VM i landevejscykling i 10 dage – det blokerer også Knippelsbro og Langebro, så der bliver trange forhold for amagerkanerne: http://www.berlingske.dk/danmark/h.c.-andersens-boulevard-lukkes-i-en-uge

Budgetforlig 2011
I september 2010 indgik De Konservative et budgetforlig for 2011 sammen med S, SF og De Radikale om kommunens økonomi for 2011. Vi fik bl.a. et nyt sundhedshus, en international skole efter internationalt forbillede (en Europaskole), 2.000 ekstra parkeringspladser, 12 nye dagsinsitutioner, samt 12 nye spor til den københavnske folkeskole (=120 ekstra klasser) og dertil et tre cifret millionbeløb til at forbedre undervisningen i København.

Ny borgmester
Ved årsskiftet får København en ny beskæftigelses- og integrationsborgmester, idet Klaus Bondam (B) afløses af Anna Mee Allerslev (B), der er min gode udvalgskollega. Jeg havde fornøjelsen af at være beskæftigelsesordfører i efteråret og tror, at det bliver rigtig godt for København at få skiftet ud.

Afslutningsvis vil jeg benytte lejligheden til at ønske et godt og oplevelsesrigt nytår.

i Nyt Skrevet 02 jan 2011 af Jakob Næsager  

Læs mere om...